“A fi voluntar” este o misiune

“Voluntarii sunt singurele fiinţe de pe faţa pământului care reflectă compasiune, grijă nemasurată, răbdare şi dragostea adevărată pentru naţiune”. (Erma Bombeck )

Cu siguranta asa e! O spun din experienta personala si din cea impartasita de cei pe i-am cunoscut ca voluntari, in ultimii doi ani. Indiferent de varsta, de statut, de banii din buzunar sau de CV-ul din sertar. Sunt multi cei care incearca acest sentiment si doar cativa cei care si-l asuma prin implicare si realizare de proiecte in folosul comunitatii si/sau a celor aflati in nevoie. Cred ca Romania zilelor noastre are nevoie nu doar de o infuzie de capital si de sentiment national ci mai ales de una de voluntari. E drept! Lucrurile au inceput sa se miste dar e cale lunga pana acolo unde ne-am putea opri sa spunem: “Gata! Stop joc! Avem suficienti voluntari. Haideti sa exportam vreo cativa.”  🙂

Anul trecut aproape pe vremea asta scriam despre acest subiect (“Si voluntariatul se invata, nu-i asa?“). De atunci si pana ieri am devenit membru cu acte-n regula, am pus umarul in cateva actiuni si proiecte, am oferit cunoastere si expertiza, am inspirat o mana de tineri si sper din suflet ca am facut treaba buna! Daca ma-ntrebati pe mine nu e usor sa fii voluntar. Dar e frumos! Castigi in timp si mai ales in inima. Oameni, experiente, trairi. Te cunosti pe tine si descoperi lumea. Iti faci prieteni. Devii contributie. Te bucuri si traiesti. Eu una am invatat multe. Si inca mai invat. Asemenea colegilor de ONG. Mai tineri, de-o varsta, cu state vechi sau mai noi. Ce-nseamna sa fii voluntar in ASC va spun chiar ei:

andreeaAndreea Chelaru: “ASC pentru mine reprezinta locul in care pot sa fiu eu insami, sa-mi prezint ideile liber, sa comunic, sa socializez, sa realizez lucruri frumoase. Sunt voluntara din vara anului 2013 si nu regret nici o secunda ca fac parte din echipa voluntarilor Sens Civic!

petrucaBogdan Petruca: “ASC pentru mine inseamna locul unde m-am format, unde m-am slefuit, am invatat lucruri folositoare care mi-au schimbat putin viata in bine desigur. Voluntariatul aici inseamna multe lucruri: prieteni, a doua familie, speranta in mai bine, idei de schimbare a gandirii societatii civile.”

crinaCrina Hociung: “ASC pentru mine e un grup de oameni care impreuna (formand un nucleu si atragand inauntru energie si idei minunate) reusesc sa raspandeasca in jur zambete, momente frumoase si parca mai multa incredere pentru ziua care va urma. Pe mine in general activitatile de voluntariat ma relaxeaza, insa la ASC ai sansa sa dai din bucuria ta altora, caci pana la urma “dar din dar se face rai”.

andreiAndrei Tanasescu: “ASC, pentru mine, inseamna o usa deschisa spre multe oportunitati in viata.”

bogdan

Bogdan Voicu: ” In ASC am găsit persoane deosebite care au aceleaşi idealuri ca mine. Persoane calde şi sufletiste, care “nu au nici o jenă” să se implice în tot felul de activităţi pentru a-i ajuta pe alţii.”

 

 

 

razvan

Gheorghiu Razvan:  “Cred ca cei 2 in ASC ani au insemnat pentru mine experienta, multa bucurie si satisfactie pentru fiecare activitate desfasurata si multe realizari in care ca s-a muncit si s-a pus suflet!”

 

 

tudor

Tudor Vasiliu:  “Asociaţia Sens Civic e rampa mea de lansare în mediul ONG-urilor. După doi ani de activitate, deşi a crescut cu timiditate, a reuşit să se impună pe plan local prin acţiunile sale. Iar pentru mine, un lucru îmbucurător este faptul că media de vârstă scade treptat, ceea ce-mi confirmă că devine un mediu de dezvoltare tot mai atractiv pentru tineri.

 

 

ana

 Ana Holota: “ASC este prima încercare a mea voluntariat, când am început să văd că proiectele noastre au urmări frumoase, n-am fost decât şi mai motivată să continui. ASC este o familie de oameni frumoşi, ambiţioşi, creativi. Să mă alătur lor a însemnat pentru mine un mod eficient şi plăcut de a ajuta într-un fel comunitatea şi de a-mi cultiva spiritul civic.”

 

 

tortul

Ce au insemnat cei doi ani de ASC (impliniti pe 22 martie 2014) pentru cei doi oameni cu suflet care au creat acest ONG la Piatra Neamt veti afla miercuri 26 martie in cadrul intalnirii noastre saptamanale cu “Lectia de viata”. “La multi ani!” dragi voluntari si la cat mai multe proiecte!

 

foisor

Va astept astept miercuri pe videoblog sa vorbim despre voluntariat, implicare, despre o Romanie frumoasa si sanatoasa in care sa ne crestem copiii cu dragoste de semeni si de neam!

spacer

Leave a reply

Completeaza campul de mai jos *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.