Despre mine

Cum ma vad EU

eu fainaIn greaca veche as fi “cea care aduce pacea”. In vremurile astea sunt doar un om care iubeste viata si cifra 3. 🙂

Un calator, un visator, un varsator. In cautarea drumului catre ceea ce suntem cu adevarat. Ma laud ca am “o mana” de prieteni si un suflet deschis. Catre iubire, frumos, cunoastere si adevar.

Iubesc ceea ce fac si fac ceea ce iubesc, adeseori. Imi place sa rad, sa cant, sa dansez, sa scriu, sa (ma) joc, sa descopar, sa experimentez, sa ascult.

Am lucrat cu presedinti cu nume de sfinti, cu privati, cu primari, cu bugetari. In mass media am activat, inregimentat 13 ani. Fac voluntariat si comunicare PR – istico-artistica, social media si cam tot ce mai intra in zona asta, de ceva timp. Imi place sa despic firu’n 4 si nu-mi plac deciziile definitive. De asta am invatat sa fiu flexibila.

Par o aroganta dar nu sunt. Nu m-am crezut o ambitioasa dar am fost. Acum mi-a trecut. 🙂

Ce iubesc? Oamenii (in general si pe de’a-ntregul) copiii, padurile, muntii, curcubeul, marea. Si tot ce e dincolo de ele, inclusiv tacerile. Ar mai fi ceva de spus? Poate descoperim impreuna…

Cum ma vad CEILALTI

Cine sunt:

Irina Raica, 42 de ani, de profesie jurnalist. Mai nou si bloger. Talentata la scris, creativa, posesoarea unei experiente de 15 ani in televiziune, radio si presa scrisa. O persoana comunicativa, un om de echipa, un spirit liber si intreprinzator. Perseverenta in ceea ce face cu placere, orientata spre cunoastere si inovatie. O fire analitica si un bun observator.inmers

Ce vreau:

In plan personal: sa ma cunosc pe mine.

In plan profesional: experiente de calitate, colaborari si parteneriate de tip “win-win” (castig-castig).

Imi place sa ma implic in proiecte noi si indraznete in domeniile in care am experienta. Sunt dispusa la colaborari pe termen scurt, mediu si lung.

Ce-am facut:

In domeniul profesional:

– In calitate de reporter si redactor radio-TV (la Tele 7abc, 1 TV Neamt si Radio Unu Piatra Neamt) am cautat, identificat si creionat subiecte de interes pe care le-am documentat, redactat si transpus vocal.in discuti

– In calitate de realizator TV am produs si moderat emisiunile: “Orizonturi atinse”, “Intrebari romanesti, raspunsuri europene”, “Audienta la Unu” cu invitati din diverse domeniii de activitate: cultura, social-economic, politica, administratie, invatamant.

– In calitate de producator la Recreatia cu Artis (emisiune realizata in colaborare cu Asociatia Culturala “Clubul de copii Artis“) ofer celor mici o alternativa educativ-distractiva de petrecere a timpului libe. Am fost atat scenarist cat si regizor al acestui format de televiziune care promoveaza tinere talente locale autentice.

De cativa ani coordonez Atelierul de media din cadrul “Scolii Populare de Arte” din Piatra Neamt. In cadrul acestui proiect indrum copiii cu varste cuprinse intre 9 si 14 ani atat in zona de mass media cat si in ceea ce priveste dezvoltarea lor personala.

In alte zone de interes:

– voluntar1072564_10201101710297459_702104075_o

– prezentator de festivaluri

– organizator de evenimente

Ce mai stiu sa fac:

Concep si redactez comunicate de presa, articole, materiale si interviuri publicitare si de continut destinate mediului online (site-uri), intretin si administrez pagini de facebook.

11 comments on “Despre mine

 1. stii tu cine

  te-am descoperit, felicitari… keep going!

  1. Mircea SFICHI

   Irinucă dragă, sincer să fiu, îmi place cum ştii să şlefuieşti cuvântul scris, cum ştii să-i dai strălucirea necesară, pentru a merge în mod plăcut la sufletul cititorului. Acest lucru înseamnă har şi nu ni-l dă decât Bunul Dumnezeu.
   Ca un ins mai în etate (dar nu învechit, sper), îmi permit să te sfătuiesc părinteşte, pentru că tot ai afirmat că eşti pe drumul căutării unor proiecte, să alegi unul minunat, deosebit, agreabil, plăcut, care, pe mulţi i-a făcut nemuritori: scrisul. Dar nu numai cel care se rezumă la gazetărie, ci la cel adunat între coperţile unor cărţi. După cum mi-am dat seama, ştii bine să faci acest lucru. Iţi doresc mult succes pe terenul fertil al literaturii, cu condiţia ca aceasta să nu fie trecută prin patima sau (de ce nu), mocirla urât mirositoare a politicului. Aştept veşti de la domnul prof. Laub despre cărţile domniei voastre…

   1. Irina

    Va multumesc din suflet pentru cuvintele frumoase si incurajatoare. Chiar aveam nevoie! Va multumesc si pentru sfaturi domnule Mircea si voi tine seama de ele. Numai bine va doresc si sper sa ma cititi in continuare. Stiti, ma gandisem la ideea unei carti dar nu stiu de unde sa incep. Credeti ca ar fi o idee buna sa adun in ea ceea ce am scris deja pe blog?

 2. eumiealmeu

  parca as fi eu in aceasta descriere… 🙂
  bine ca mai sunt si altii fericiti pe lumea aceasta, pentru ca de multe ori ma simt vinovata ca sunt fericita stiind cat de rau o duc altii…
  spor-t 🙂

 3. Cristina Dragoi

  Încântată să cunosc persoane care trec dincolo de etimologia cuvântului altruism!
  Avem atât de multe în comun! Inima, sufletu-mi, cugetul sunt la unison!

 4. Andera

  Mă bucur că v-am cunoscut, așa virtual. Păreți o persoană minunată! Felicitări pt. carieră și pt. toate realizările dvs.!

 5. vampire

  De ce..? De ce in particular suntem “cineva”…, dar chiar nu putem sa ne unim, sa facem ceva pentru tara asta…?

 6. Daniel Onaca

  Felicitări pentru realizările de până acum și îți doresc succes întru împlinirea viitoarelor proiecte.

  1. Irina

   Multumesc draga Tianu! Acum ca am ajuns sa te cunosc, pot spune cu mana pe inima acelasi lucru: esti un om minunat si ma bucur ca te-am intalnit. Sper sa fim in continuare prieteni.Chapeau!

Leave a reply