Incercarea de a defini iubirea

“Dacă tot ne aflăm în luna iubirii, a sărbătorilor numite Valentin’s Day și Dragobete, m-am gândit să abordez subiectul delicat al dragostei. Dacă ar fi să realizez un sondaj de opinie despre simbolistica acestei excesiv de comerciale sărbători (îmbrățișată de români, de curand, mai mult de dragul modei occidentale) sunt convinsa ca majoritatea celor chestionati ar răspunde ca este o sărbătoare dedicată iubirii. Ok, sărbătoarea iubirii ca sărbătoarea iubirii, dar ce este de fapt “iubirea” și mai ales cum se manifestă ea?

Pupici, flori, îmbrățișari, întâlniri romantice (da și asta!) dar iubirea e mai mult. Mult mai mult decat atât. Dragostea este cea care ne face umani. E nucleul nostru fierbinte și radios. E tot ce avem mai bun. Nu există suflet dacă nu există iubire. Iar cele mai frumoase aspecte ale ei sunt faptul că ea se manifestă prin toate mijloacele, asemenea luminii care își croiește drum spre a străluci prin cea mai mică crăpătură.

Iubirea nu e egoistă, nu are nevoie de scop, de motiv, nu așteaptă recompensă. E nemărginită, adâncă și purificatoare pentru suflet. Prin iubire înțelegem bunătate, dăruire, delicatețe, sentimente.

Iubirea e frumoasă, e curată, asa ca iubiți! Vă face tineri, vă face mai senini, vă curăță orizontul. Dar iubire nu înseamnă doar să ai un partener căruia să i-o oferi. Tot iubire este și când faci bine cuiva. Când hrănești un câine vagabond, când dai un dulce, cand oferi o jucărie unui copil sărman, când ajuți un prieten aflat în dificultate (chiar dacă și tu ai problemele tale), când spui cuiva o vorbă bună sau cand zambesti. Pe scurt: când faci ceva din tot sufletul și nu aștepți nimic în schimb.

alisPăcat că în zilele noastre, iubirea se pierde…oamenii o fac să capete sensuri nepotrivite, distrugând-o. Ne-am îndepărtat de ideal…Iar astazi, prin sărbătorile acestea atat de comerciale, nu facem decât să ponegrim dragostea.

Iubirea s-a transformat în marketing, intr-un prilej de făcut bani.

Haideti să nu lăsăm iubirea să piară! Vă propun să faceți (dacă nu zilnic măcar săptămânal) o faptă bună, oricât de măruntă! Contează mult! Atât pentru cel care o rupe din sufletul său dar mai ales pentru cel căruia îi este destinată.”

A scris pentru voi Alis Ungureanu, eleva in clasa a VIII la Scoala generala nr. 2 Piatra Neamt.

 

 

 
 
spacer

One comment on “Incercarea de a defini iubirea

  1. DGI

    Raman la parerea mea: copiii astia ne dau niste palme binemeritate!

Leave a reply

Completeaza campul de mai jos *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.