Intalnirea mea cu Monica Macovei

cu Monica MacoveiNu sunt fan Monica Macovei. Dar am decis sa votez cu ea. De ce? Pentru ca, pe langa cele pe care le stiti deja (vine din societatea civila, a fost ministru al justitiei, a infiintat DNA, a impus la nivel european confiscarea extinsa a averilor obtinute ilegal) are un altfel de discurs, un altfel de program, o altfel de campanie si cred ca isi doreste o altfel de Romanie. Nu in ultimul rand, eu cred in oamenii care o sustin si ma ghidez dupa zicala romaneasca: “spune-mi cu cine te imprietenesti, ca sa-ti spun cine esti!” Pe unii dintre ei i-am revazut la Piatra Neamt. Ti-am povestit aici.

Inainte de a-i adresa cateva intrebari am avut ocazia s-o vad in actiune. Mi-a placut ca, desi in sala in care era programata intalnirea cu simpatizantii din Piatra Neamt (aproape goala) erau minus multe grade Celsius, a stat mai bine de o ora, adica exact atata timp cat a fost nevoie, pentru a le raspunde la intrebari. Ar mai fi stat, zic eu, daca n-ar fi fost in intarziere (trebuia sa fie la ora 16.00 la Bacau). Nu s-a grabit si nici nu s-a aratat deranjata de numarul mic al celor prezenti in sala sau de intrebarile ceva mai incomode. Asta chiar demonstreaza, pe de-o parte, ca n-are in spate niciun partid a carui camarila sa se incoloneze tacut si cuminte pentru a umple spatiile goale electorale (strazi, gradene, sali, ecrane tv) iar pe de alta parte ca, stie ce vorbeste. Pentru ca a avut raspuns pentru toate intrebarile.

in piataMi-a placut inca de la inceput ca s-a plimbat prin piata centrala fara retineri, fara bodyguarzi si fara infatuarea candidatului tipic (ala care-i sigur pe rezultat). A vorbit la obiect si cu tot felul de oameni. Care mai de care. Si n-au fost putini. M-a surprins, tot in mod placut, faptul ca nu a fost insotita de un super staff/convoi/alai (ziceti-i cum vreti) ci doar de un sofer, un fotograf si un operator imagine. Mi-a placut cumva aerul “haiducesc” al campaniei ei. 🙂

cu monica5Decenta, profesionista, cu implicarea unui numar mare de voluntari tineri, cu donatii la vedere. Retin aici o replica, apropo de donatiile facute de romanii care au sustinut-o in campanie: “trebuie sa fim multi, nu sa dam mult”. Nu stiu daca ar trebui sa-mi placa sau nu dar n-am putut sa nu remarc faptul ca desi era obosita si nemancata (plecase la 5 dimineata din Bucuresti si mai avea de trecut prin doua judete) a acceptat sa stam de vorba. E drept, intr-o varianta comprimata de timp. Si mi-a mai placut ca n-a avut nici o problema cu faptul ca am improvizat, ad-hoc, un cadru de interviu chiar pe holul prefecturii.

Desi presata de timp, n-am putut sa ma abtin si “am scanat-o” in timp ce vorbeam.

monica macoveiMi s-a parut fragila dar puternica in aceeasi masura, determinata si hotarata sa duca pana la capat acest proiect. Profesionista. Am simtit-o asumata si decisa sa nu-i dezamageasca pe cei care cred in ea. Bucuroasa ca a reusit sa convinga un numar atat de mare de oameni sa-i fie aproape. Constienta de faptul ca ei vad in ea o speranta pentru prezent, viitor, pentru Romania. Ramane de vazut dupa ziua de azi…

PS: Stiu, unii dintre voi vor spune ca am votat emotional. Toti o facem intr-o mai mica sau mai mare masura. 🙂 Eu i-am acordat votul meu de incredere. Nu trebuie s-o faci si tu. Indiferent insa pe cine alegi, mergi la VOT!

Fii responsabil! Alege pentru tine! Dar si pentru generatiile viitoare!

NU-i lasa pe altii sa-ti hotarasca destinul!

Photocredits: Ovidiu Slatineanu

spacer

Leave a reply

Completeaza campul de mai jos *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.