Iubesc. India mea

N-am inteles din prima titlul pana cand n-am citit cartea. Pentru ca da! sentimentul suprem e iubirea. O iubire ce razbate prin toti porii, printre litere si cuvinte aruncate prin palnia sufletului, dincolo de mizeria si saracia unei tari altfel decat o stim noi din filme.

DSC_0099Pentru ca dincolo de titlu se intinde o lume cu multe felii de viata. De viata de tanar autor, de calator, de om. Pe Tudor Enea l-am cunoscut la prima lui lansare, in urma cu vreo 3 ani. Ne-am intalnit ulterior pentru a-i afla povestea, pe care am pus-o intr-un interviu aici. Pe-atunci era la inceput de drum, de calatorie prin lume si prin scriitura. Intre timp s-a maturizat, a trait mult si multe, a experimentat, a cunoscut oameni si cred eu, a influentat destine. Poate ca a schimbat vieti, cine stie? Cert e ca a incercat sa contribuie. Sa se descopere pe sine insusi. Sa aduca bucurie. Sa schimbe ceva. Doar el ne poate spune daca a reusit. 🙂

In ceea ce priveste cartea de fata, va spun doar atat: e-o carte bine scrisa, cu structura si planuri ce se combina ametitor, cu personaje viu colorate, pline de realism. As zice chiar ca e accesibila publicului larg, o carte pe care nu vrei s-o lasi din mana pana la final iar cand ajungi acolo n-ai vrea sa se fi terminat.

Revenind la autor, atat cat il cunosc, omul asta nu traieste degeaba. Lasa urme adanci, pe pagini albe si in suflete. Prin ceea ce face, simt ca ne indeamna pe toti sa facem la fel. Adica sa fim buni, iubitori, sa fim bucurie!

In ceea ce ma priveste, sunt fericita atunci cand pot sa ajut si cand vad ca cineva reuseste. Si cred ca Tudor a reusit.

A lasat mastile deoparte si a fost el. El personaj si el autor. Asa cum l-a facut D-zeu. Simplu, cu raze de senin.

DSC_0434Cartea de fata e o radiografie: pe suflete si pe lumi. Facuta de un om frumos. Iar calatoria e unica.

Va las cu un gand bun, cu bucuria de a scrie despre o calatorie minunata si cu indemnul de a fi simpli. Pentru ca nu avem nimic de pierdut, ci dimpotriva! 🙂

“Uitӑm mereu sӑ fim simpli. Dragostea de oameni va fi cea care ne va aduce pe toți împreunӑ sau ne va distruge definitiv, când va înceta sӑ existe.”

Vizionare placuta si lectura pe suflete!

Click aici!

Editare video: Andrei Ciurca

Documentare: Irina Raica

Photocredits: Tudor Enea

spacer

Leave a reply

Completeaza campul de mai jos *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.