Oameni din Romania mea frumoasa (IV)

968981_623610060983141_479200903_nPe Simona Culea am cunoscut-o pe facebook. N-o cunosc personal. Stiu ca e constanteanca, ca face ceea ce-i place si-i place sa ajute oamenii. Este blogger, autor-fondator al portalului www.iesidinceata.ro si pshiholog in devenire. Am rezonat cu cele impartasite de ea pe blogul ei inca din primele clipe. Pentru ca dincolo de mesajele motivationale si tehnicile puse la dispozitie, ea impartaseste mult din experientele personale. Si face asta intr-o maniera aparte. Proprie. Intima oarecum. Cred ca asta m-a convins. In primul rand. 🙂 Ea este, prin tot ceea ce face, un om din Romania mea frumoasa. Asa ca v-o prezint. In cele 5 intrebari, deja celebre. 🙂

 1.Cum arata Romania ta frumoasa? Mi s-a spus adesea ca sunt visatoare si idealista. Romania mea frumoasa deja exista. Ea este plina de oameni frumosi, de locuri minunate, de traditii si principii sanatoase de viata. La nivel colectiv este nevoie doar sa schimbam felul in care privim lucrurile, iar lucrurile pe care le privim se vor schimba. Putem alege sa ne concentram pe ceea ce nu ne place si nu avem posibilitatea de a schimba sau putem sa vedem aceasta Romania déjà frumoasa, cea care ne permite sa evoluam si prin evolutia noastra sa o facem si mai frumoasa.Da, sunt o persoana optimista. Nu sustin ignorarea dificultatilor, ci o alta abordare a lor, in termeni precum “ce pot face eu” si “cum pot face asta” in locul intrebarilor de genul “de ce mi se intampla mie?”. Romania mea frumoasa este Romania oamenilor care pur si simplu fac.

2. Care-i cea mai importanta lectie de viata de pana acum? Imi este greu sa aleg o singura lectie din cele pe care viata mi le-a oferit. Cred ca viata in ansamblul ei este o succesiune de lectii. In ceea ce ma priveste pe mine, cea mai importanta lectie invatata este cea a “pasilor mici, dar constanti”. La nivel teoretic orice calatorie are o destinatie. In viata insa ajungem la numeroase destinatii, dar calatoria este departe de a se fi sfarsit. Important este sa ne miscam.. Daca inca suntem aici inseamna ca mai avem de calatorit. Libertatea, in toate formele ei, se naste din miscare.

1969150_605059542912330_1202191647_n3. Ce greseli n-ai mai repeta? A fost nevoie de ani de munca la mine insami pentru a nu-mi mai privi greselile in sensul clasic de abatere de la ceea ce ar fi fost corect. Fiecare asa-zisa greseala a fost o binecuvantare pentru evolutia mea si as repeta fiecare decizie sau alegere de cate ori ar fi nevoie pentru a-mi invata lectia. Una dintre dorintele mele cele mai mari a fost sa traiesc fara regrete. Cred ca a-ti asuma greselile si a le privi ca pe niste borne ce aveau nevoie sa fie atinse pentru a ajunge in locul in care esti azi este una dintre cheile unei vieti fara regete.

 4.Care consideri ca este contributia ta in lume? in tara? in comunitate? N-am pornit de la ideea de a schimba ceva in lume, ci pur si simplu de a fi eu si de a ma regasi in propria mea viata. Lumea mea s-a schimbat pe masura ce m-am descoperit pe mine insami, dincolo de ceea ce am crezut toata viata ca “trebuie” sa fiu. Faptul ca noi toti suntem interconectati nu mi-era strain. Si totusi am ramas surprinsa cand prin intermediul blogului meu, www.iesidinceata.ro, granitele lumii mele proprii s-au risipit. Descoperirile, trairile si gandurile mele au ajuns la oameni din toate colturile tarii si ale lumii. Acestia sunt oameni de la care primesc zilnic mesaje, oameni care au ajuns sa se cunoasca mai bine si acest lucru se reflecta in diversele aspecte ale vietii lor (relatie cu propria persoana, relatii cu ceilalti, sanatate, finante, echilibru si evolutie).

10155881_639423369475947_8094819557419660049_n5.Ce vrei sa le transmiti oamenilor prin ceea ce faci? Sa nu inceteze vreodata sa caute, sa se miste, sa experimenteze viata in deplinatatea ei. Este singura cale de a se descoperi si de a scoate la suprafata bogatia lor interioara. Asta pentru ca tot ceea ce exista in exterior este o reflectie a interiorului lor. Toti trecem prin diverse etape ale vietii. Initial suntem inconstienti si ne traim vietile ca niste roboti, fiind inclusi in planurile altora. Unii dintre noi ne “trezim” la un moment dat fie in fata unei crize, boli, traume sau fie in urma unei carti citite, film vizionat sau seminar la care participam. Din pacate, sunt oameni care ajung in scurt timp sa uite sau sa ignore acest moment si revin la viata anterioara. Eu ma adresez celor care vor sa mearga mai departe in ciuda tuturor obstacolelor, sa risipeasca ceata din jurul lor, sa gaseasca raspunsuri si sa creeze planul propriei vieti in acord cu adevaratul lor potential.

Fotografii din arhiva personala

 

 

 

spacer

Leave a reply

Completeaza campul de mai jos *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.