Oameni din Romania mea frumoasa (V)

bebePe Loredana Dinu (Bebe, cum ii spun prietenii) o stiu din liceu. Am fost colege de clasa, timp de doi ani de zile, la “Calistrat Hogas”. In Piatra Neamt. A fost olimpica la limba latina si a ramas pe podium. Chiar si mai tarziu. In domeniul voluntariatului. A facut parte din ARAS (la inceputurile organizatiei) apoi si-a infiintat propriul ONG. Deruleaza proiecte cu si pentru tineri. Mai ales pentru cei defavorizati. A ales sa ramana in tara desi nu poate spune ca traieste din “facerea” de proiecte de voluntariat. Este un om cu suflet mare si un simt al umorului pe care nu l-a pierdut pe drum. Are un spirit tanar. E plina de vorbe de duh. La adresa ei. Chiar si atunci cand ii este greu. Are doi copii minunati care-i calca pe urme. In ale voluntariatului, evident! De cativa ani organizeaza “Festivalul de Altceva” si se ocupa de Consiliul Local al Tinerilor din Piatra Neamt. A lansat tot aici conceputul de “Biblioteca Vie”. E voluntar prin definitie. Asa zic eu. Si cred ca-i place tare mult in Romania. Altfel ar fi plecat. Ma gandesc. Mi-a raspuns la chestionar (cum altfel?) punandu-si ea insasi intrebarile. Iata ce-a iesit 🙂

1. Cum arata Romania mea frumoasa? hmmm….Romania mea frumoasa nu arata prea diferit de ceea ce e acum. Pentru ca si acum e un loc frumos pe care mi-as dori sa il cunosc mai indeaproape.

2. Care-i cea mai importanta lectie de viata de pana acum? Am invatat ca niciodata nu poti fi prea sigur de ceva. Oricand exista un mic risc ca lucrurile sa nu se intample asa cum doresti. Au fost clipe in viata cand am fost sigura ca nu am scapat nimic, ca totul e perfect calculat si pus la punct si abia atunci am aflat ca e mai bine ca niciodata sa nu spui niciodata.

3. Ce greseli n-as repeta? Pai…cred ca as mai regandi anumite strategii din viata mea. M-as baza mai mult pe mine si cel mai probabil…as fi ceva mai ferma 🙂

loredana 14. Contributia mea in lume? Pai, in primul rand doi copii fantastici si o mostenire genetica interesanta. 🙂 Contributia in tara? Am facut parte dintr-o retea de ong-isti care la un anumit moment a ajutat la schimbarea cadrului legislativ in domeniu, am facut cateva proiecte la nivel national care au avut un ecou neasteptat…La nivel de comunitate, cred ca am influentat pozitiv cateva persoane, mai ales dintre tinerii pe care i-am format si sper eu ca vor ramane cu ceva lucruri frumoase de pe urma mea…

5. Ce vreau sa transmit oamenilor prin ceea ce fac? Incerc sa nu raspund printr-un cliseu dar primul lucru care imi vine in minte ca raspuns la intrebarea ta este: iubire…Cred ca viata noastra e atat de pretioasa incat merita sa o umplem de iubire. Fata de un prieten, fata de cineva care are o suferinta, fata de un animalut, fata de tine insuti. Si mai cred ca iubirea ne salveaza chiar si atunci cand credem ca nu mai e nimic de salvat.

Fotografii din arhiva personala

spacer

3 comments on “Oameni din Romania mea frumoasa (V)

 1. vavaly

  intr-o avalansa de stiri, informatii, postari pe bloguri sau FB, umblu cu o sita mare la mine prin care sa cern ceea ce citesc pentru ca timpul e limitat. am pus in balanta o stire despre un politician si interviul acesta. da, am ales ce trebuia. cred ca voi deveni dependenta de Romania mea frumoasa.
  oameni de langa noi care vorbesc ca noi. un mesaj frumos cel al acestei doamne. Iubirea este un liant si un motor, are mare dreptate.

 2. Irina

  Multumesc Vavaly pentru increderea acordata. Pentru ca ma sustineti citindu-ma si incurajandu-ma “sa pedalez” continuu 🙂 Mai ales in vremurile astea in care nu e usor delor sa sustii un proiect independent. Dar nu imposibil! Recunoascatoare!

 3. Dediu Vasile Ionut

  Foarte frumos, ce dor imi este sa mai particip la asemenea proiecte….!

Leave a reply

Completeaza campul de mai jos *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.