Oameni din Romania mea frumoasa (VI)

1271496_635944069794158_1227276198_oPe Gabi Vicu l-am cunoscut in urma cu un an, cred, la “Portia de cunoastere“. Un proiect personal pe care-l dezvolta aici, la Piatra Neamt. Din care fac parte oameni frumosi, cu realizari mai mari sau mai mici, care propun teme de discutie interesante si actuale. Oameni deosebiti prin ceea ce sunt, simt si experimenteaza. Prin ceea ce reusesc. Il admir pentru ca este tanar, vesel, optimist si dornic sa vada dincolo de valurile lumii…Pentru curajul de a lasa o capitala in urma si de a alege sa faca ceva pentru comunitatea in care s-a nascut. Pentru ca vorbeste despre lucruri care conteaza. Inclusiv prin muzica sa cu mesaj INCISIV. Are un zambet fermecator si pare ca nu-i este frica sa iubeasca. Este si el un om din Romania mea frumoasa. Sa-l ascultam, zic!

1.Cum arata Romania ta frumoasa? Nu mi-am imaginat Romania altfel decat minunata, desi, cu mare regret, deseori aud sintagma “…pacat ca e locuita!” in conditiile in care si cei ca o spun sunt tot romani. Concluzia mea este ca momentan, ca popor, avem o stima de sine foarte scazuta, sau nu ne ascultam vorbind. Romania mea e un spatiu mitic cu personaje fabuloase care imi ofera in fiecare zi o experienta minunata, o oportunitate in care spiritul meu sa creasca spre desavarsire…spre implinire. Si nu mereu experientele sunt pozitive, dar, incarcatura negativa este tot energie cumulata cu mari posibilitati de manifestare in evolutia fiecaruia. Asadar un cadru prielnic pentru trasformarea interioara. Situata intre orient si occident, intre doua filozofii de viata distincte, integreaza atat elemente care tin de intuitie si spiritualitate cat si elemente specifice gandirii rationale. Un popor cu oameni complecsi, inventivi, calzi ce au lasat urme insemnate in istorie prin aceste atribute, nu prin abilitatile razboinice. Aceste atribute ne aseaza pe pozitia de civilizatori ai lumii nu pe aceea de codasi. Poate inca nu a venit momentul nostru, sau nu stim sa valorificam ceea ce avem…dar incepem sa intelegem si datoria fiecaruia e sa arate cat e de frumos pentru a-i lumina si pe cei din jur.

2. Care-i cea mai importanta lectie de viata de pana acum? Sa am incredere deplina in mine, sa merg inainte chiar si atunci cand pare ca totul se naruie, sa muncesc cu tenacitate si determinare cand nimeni nu ma vede si incercarile mele nu au rezultatul scontat. Am inteles aceasta lectie pe parcursul intregii mele vieti. Valoarea suprema este viata si ne-a fost data pentru a ne exprima liberi. Exista multe piedici care apar pe acest traseu insa formarea caracterului uman este un proces care ar trebui sa innobileze pe oricine. Putem imbratisa acest dar care ni s-a oferit sau putem fi robii fricilor si incertitudinilor noastre.

1959748_600307100055943_1410629832_n3. Ce greseli nu ai mai repeta? A fost un moment in viata mea in care credeam ca dezvaluirea sentimentele ar fi o dovada de slabiciune, insa afisarea vulnerabilitatii atunci cand este cazul este specific unui om puternic si cinstit. Cred ca am fost retinut pentru ca nu ma cunosteam suficient sau pentru ca intampinam reticenta din partea celor din jur in fata unei astfel de atitudini. Sau poate eram prea slab sa apar anumite trairi inocente, curate cand ma loveam de indiferenta sau de rautati. Am inteles mai tarziu ca orice transformare implica trecerea prin diferite stari de manifestare. Trebuie sa fii mai intai slab pentru a deveni un om puternic.

4. Care crezi ca este contributia ta in lume? In tara? In comunitate? Am sa incep de la micro la macro. Cred ca fiecare se naste in locul in care trebuie si in contextul potrivit pentru a-si realiza programul de viata. Eu m-am nascut in frumosul oras Piatra Neamt pentru a contribui la dezvoltarea sa prin crearea si daruirea de continut. Sa particip la dezvoltarea unor legaturi umane stranse bazate pe sinceritate si incredere. Aceasta atitudine vine din observarea procesului de instrainare fata de noi si fata de ceilalti, iar orice comunitate puternica, inainte de forta sa financiara este girata de legaturile umane solide. La nivel national voi cauta sa fac tot ce este posibil astfel incat romanii sa se vada un neam puternic, demn si onest. Trasaturi care sunt mai autentice cu noi decat imaginea pe care incearca unii sa ne-o formeze. Ma simt dator, la fel ca multi, sa imi apar identitatea si sa ma pozitionez acolo unde imi este locul printre culturile europene…adica cu stramosii printre cei care au creat aceasta civilizatie. La nivel mondial voi promova pacea, fraternitatea si iubirea prin forme variate de manifestare. Sunt de parere ca toti suntem 1, indiferent de religie, culoare si limba vorbita. Din moment ce putem schimba sange si organe intre noi, pentru a ne salva unii altora viata, toti suntem frati si surori.

gabi si ovidiu5. Ce vrei sa le transmiti oamenilor prin ceea ce faci? Nimeni nu e singur ! Indiferent de momentele pe care le traversam in viata niciodata nu suntem singuri. Chiar daca langa noi nu este nimeni altcineva decat Dumnezeu, sa pastram credinta ferma ca suntem ajutati, inspirati si ocrotiti in tot ceea ce facem.

Ultimul sau clip INCISIV il puteti urmari aici.

Fotografii din arhiva personala si de Ovidiu Slatineanu

spacer

Leave a reply

Completeaza campul de mai jos *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.